Portret Senna Maatoug, staand tegen een paarse achtergrond
Senna Maatoug

Het feminisme van onze kandidaten: Senna Maatoug

We stelden onze kandidaten voor de Tweede Kamer-verkiezingen wat vragen over hun opvattingen over feminisme. Er kwamen mooie, idealistische en vaak persoonlijke verhalen terug. We zijn er trots op deze met jullie te delen. Dit keer: Senna Maatoug, nummer 5 op de lijst.

Wat betekent feminisme voor jou?
Het basale feit dat elk mens gelijk is.

Ben jij een feminist?
JAZEKER

Wat is op dit moment het belangrijkste feministische strijdpunt in de Nederlandse politiek?
Jammer genoeg zijn er nog te veel strijdpunten. Een heel belangrijk onderwerp voor mij is gelijke en eerlijke beloning voor vrouwen en mannen. Het is te zot voor woorden dat we hier in 2020 nog voor moeten strijden. Maar totdat een ieder voor gelijk werk gelijk beloond, wordt gaat deze strijd door.

Wat heb jij zelf gedaan ter bevordering van de emancipatie van vrouwen en mannen?
Ik leef mijn leven vanuit dat principe en behandel mensen gelijk. Verder probeer ik een cheerleader te zijn voor andere vrouwen in elk facet van het leven.

Wat is jouw feministische doel voor de komende vier jaar?
Ik wil meer vrouwen in het parlement, dus heb zin om te knallen met het #teamvoorverandering2021. En ik hoop dat ik bij de volgende verkiezingen niet meer hoef te beginnen over gelijke beloning omdat dat dan gewoon een voldongen feit is.

Wat is jouw favoriete feministische boek of film?
Oei moeilijk. Ik heb het afgelopen jaar erg genoten van de verfilming van ‘Little Women’ door Greta Gerwig. Een fijne film, maar ook een reminder dat we van ver komen in de strijd voor gelijkheid.