In maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen en daarop zullen de debatten volgen. Wat wij vaak zien is dat de regelgevingen voor sekswerkers veelal toch op gemeentelijk niveau geregeld worden, maar dat veel gemeenten niet goed weten wat ze ermee aan moeten, te weinig kennis hebben, en zoekende zijn naar hoe ze deze groep het beste kunnen ondersteunen. Daarnaast is er vaak veel weerstand vanuit verschillende partijen waarbij lokale regelgevingen misbruikt worden om het (werk)leven van sekswerkers moeilijker te maken. Onze raadsleden weten vaak niet hoe om te gaan met deze weerstand en wat er gedaan kan worden om het misbruik van de regelgeving tegen te gaan. Wij bij FemNet GroenLinks, in samenwerking met RozeLinks en het Ondernemersnetwerk GL, willen (aanstaande) raadsleden betere informatie kunnen aanleveren hoe er veiligere en betere omstandigheden te creëren zijn voor sekswerkers. 

 

9 februari 2022 zullen twee panels georganiseerd worden, waarin er over verschillende onderwerpen zoals veiligheid en ondernemerschap gesproken wordt met zowel (aanstaande) raadsleden, betrokkenen vanuit organisaties en sekswerkers zelf. Wij nodigen u dan ook van harte uit om als publiek aan te sluiten en mee te luisteren naar onze sprekers. Met trots mogen wij u onze diverse lijst aan sprekers alvast presenteren:

 

Dinah Bons (Raadslid BIJ1 Amsterdam)

Elise de Cuyper (Medewerker P&G292)

Foxxy Angel (Sekswerker/activist)

Imane Nadif (Raadslid GroenLinks Amsterdam)

Jacomien Veldboom (Medewerker Shop/Spot46)

Jeroen Eijkemans (Medewerker P&G292)

Moira Mona (Sekswerker/activist)

Suzan Kemperman (Raadslid D66 Arnhem)

 

De avond begint om 19:30. Wij verwachten dat het programma ongeveer twee uur zal duren. Het evenement vindt volledig online plaats. Om de veiligheid van onze sprekers te kunnen garanderen zal er geen chatfunctie beschikbaar zijn. Wel kunnen er van tevoren vragen ingediend worden en mocht er na afloop van de panelgesprekken nog tijd over zijn zullen een aantal van deze vragen gesteld worden door de moderator.

 

Mocht je erbij online aanwezig willen zijn, geef je dan nu op via deze link. Mocht je nog vragen, aanvullende opmerkingen of feedback willen geven, dan zijn wij bereikbaar via onze emailadres femnet.groenlinks@gmail.com

 

Wij hopen jullie te zien op 9 februari!

 

Met vriendelijke groet, 

Namens FemNet,

Eva Siebelink (FemNet/GroenLinks Apeldoorn), Moira Mona (sekswerker/activist), Kiete Schmitt (DWARS) en Allison Luger (FemNet)