Nieuws

Motie diversiteit in het gemeentebestuur

Op het congres van GroenLinks op zondag 25 februari dient FemNet samen met RozeLinks, de werkgroep Diversiteit uit Amsterdam en Kleurrijk Platform een motie in om diversiteit onder de wethouders van GroenLinks te bevorderen. Omdat de Dagkrant de ondersteuners van de motie niet heeft afgedrukt, hieronder de volledige lijst!

Lees verder

De feministische check voor jouw verkiezingsprogramma

De afdelingen van GroenLinks zijn druk met de voorbereidingen voor de gemeenteraadsverkiezingen 21 maart 2018. Recent zijn of binnenkort worden de concept-verkiezingsprogramma’s bekend gemaakt. Wil jij checken of je afdeling in het concept rekening heeft gehouden met een aantal zaken die FemNet belangrijk vindt? Hier vind je een lijstje met punten waar je op kunt letten. Check hoe je in jouw afdeling amendementen kunt indienen!

Lees verder

Seksisme in de Nederlandse politiek

8 maart, internationale vrouwendag! Er zijn natuurlijk ontzettend veel redenen om bij deze dag stil te staan. Overal ter wereld hebben vrouwen te maken met seksisme, geweld, en oneerlijke kansen. Er is nog genoeg te doen.

Maar met de verkiezingen in het vooruitzicht, leek het ons goed om onszelf een spiegel voor te houden. Hoe staat het eigenlijk met het seksisme in de Nederlandse politiek? 

Lees verder

Zet deze feministen hoog op de lijst!

De concept-kandidatenlijst voor de Tweede Kamer van GroenLinks is bekend. Van 1 tot en met 13 december houdt GroenLinks een referendum onder haar leden. In dit referendum kunnen de leden hun voorkeursvolgorde van de kandidaten bepalen. FemNet raadt je aan om deze vijf feministen hoog op de lijst te zetten!

Lees verder

Sophie Schers, bestuurslid van FemNet, kandidaat voor de Tweede Kamer

Als FemNet zijn we erg trots dat ons bestuurslid Sophie kandidaat is voor de Tweede Kamer! Wij ondersteunen haar kandidatuur dan ook van harte en hopen dat de leden haar op een mooie plek op de lijst zetten. De afgelopen jaren heeft Sophie zich hard ingezet voor emancipatie en gendergelijkheid. Wij geloven dat zij het verschil kan maken in de Tweede Kamer!

Lees hier Sophie haar motivatie:

Lees verder

Pagina's