Sophie Schers, bestuurslid van FemNet, kandidaat voor de Tweede Kamer

Als FemNet zijn we erg trots dat ons bestuurslid Sophie kandidaat is voor de Tweede Kamer! Wij ondersteunen haar kandidatuur dan ook van harte en hopen dat de leden haar op een mooie plek op de lijst zetten. De afgelopen jaren heeft Sophie zich hard ingezet voor emancipatie en gendergelijkheid. Wij geloven dat zij het verschil kan maken in de Tweede Kamer!

Lees hier Sophie haar motivatie:

"Het persoonlijke is politiek. Want wanneer je de uitzondering op de regel bent, moet je knokken voor erkenning. De afgelopen jaren knokte ik voor transgenderemancipatie. Omdat ik er als transvrouw niet onderuit kan: mijn bestaan en mijn rechten zijn in dit land nog geen vanzelfsprekendheid.

Acht jaar geleden werd ik daarom actief binnen de transgenderbeweging. Het is nu al zes jaar mijn werk als beleidsmedewerker bij Transgender Netwerk Nederland. Strijden voor verandering wanneer je de uitzondering bent, wanneer het persoonlijke politiek is: het is mijn kracht geworden.

Ik zie die kracht overal om me heen. Bij sekswerkers die, tegen de stigma’s in, strijden voor erkenning van hun ondernemerschap. Bij biculturele LHBT’ers die hun unieke expertise terecht willen verzilveren. Bij zwarte Nederlanders die geen geduld meer hebben voor witte dovemans oren. Bij jonge feministes die de status quo rond gendernormen continu bevragen. Verandering is geen gunst voor deze mensen, maar een noodzaak.

Verandering is ook wat ik kom brengen op de kandidatenlijst van GroenLinks. Ik ben de eerste transvrouw die voor GroenLinks kandidaat staat voor de Tweede Kamerverkiezingen. En ik ga me inzetten voor mensen die net als ik de uitzondering op de regel zijn. Want een politiek die oog heeft voor de uitzondering, heeft oog voor iedereen. Die politiek heeft oog voor ieders gezondheid, onderwijskansen en mensenrechten. Die politiek houdt niet op aan onze grens of die van Europa. Daar sta ik voor".

Een politiek die oog heeft voor de uitzondering, heeft oog voor iedereen